Tverrfaglig innsats i møte med sårbare barn og unge

I samarbeid med:
Event Partners:

Hvordan arbeider vi i møte med sårbare barn og unge? Tverretatlig og tverrfaglig samarbeid er en nøkkelfaktor for å levere best mulig hjelp til barn og unge, samt deres familier. Hvordan kan vi få dette til i praksis, og hvilke gode eksempler finnes?

Starter
27
.
March
2025
Event start:
March 27, 2025
︁
Konferansen streames
PåmeldingRegistration and price list

Hvem er de sårbare barn og unge?

27
.
March
Mar 27
10:00
11:30

Foredraget  vil gi oss oversikt over aktuelle grupper sårbare barn og unge og hvilke utfordringer vi står overfor i møte med disse. Deres psykisk helse tilsier ofte at de takler lite motgang, blir lett stresset, er sensitiv og utfordrende i forhold til andre personer og hjelpeapparat. Hva skal til for at unge skal kunne mestre sine omgivelser på en bærekraftig måte? Bli mer robuste og få en sterkere psykisk helse?  

Foredraget vil videre gi oss et innblikk i temaene problematferd, sårbarhet og sosial kompetanse hos barn og unge. Atferdsutfordringen gir ofte et uttrykk for manglende sosial kompetanse. Foredraget legger vekt på hvordan problemene kan forebygges og reduseres gjennom mestrings- og kompetansefremmende tiltak, med en oppdatert oversikt over forebyggende og problemløsende tiltak.

Lunsj

27
.
March
Mar 27
11:30
12:30

Familieveiviseren

27
.
March
Mar 27
12:30
13:00

Med Oppvekstreformen og innsiktsarbeid i kommunen må man finne vi nye løsninger for å møte familier med kompliserte utfordringer.  Resultatet ble Familieveiviseren, et tverrfaglig  spleiselag. Familieveiviserne jobber innbyggerfokusert og helhetlig  mot alle barn, unge og deres familier. Vi er en vei inn i kommunen, viser vei, samordner tiltak og koordinerer tjenester.

Vi lytter på nye måter, vi lærer på nye måter, løser på  nye måter og leder på nye måter!

Voldsutsatte barn og unge

27
.
March
Mar 27
13:05
13:50

Konsultasjonsteamet ved Statens barnehus Oslo er sammensatt av hele ni fagpersoner fra ulike tjenester. Foredraget vil presentere hvordan man lykkes med tverrfaglig rådgivning til rådsøkere som er alvorlig bekymret for voldsutsatte barn og unge.

Slik finner skolen tilbake til eleven

27
.
March
Mar 27
14:00
14:45

Utagering, vold og trusler hos barn øker eksplosivt, også i skolen. Normalt vil slik oppførsel føre til konsekvenser og barn sendt til rektor, men skolen i Lørenskog har valgt en annen løsning. Skolen har  startet et prosjekt for å forebygge uro og utagering. Det fungerer så godt at forskerne har fattet interesse. Prosjektet GROM handler om gode relasjoner og godt skolemiljø. Forebyggende psykisk helsetjeneste har samarbeidet om å gjøre skolen til enda bedre forebyggende arena. Gode strukturer for tverrfaglig samarbeid er en forutsetning for å lykkes.

Kreative løsninger for å overkomme utfordringer hos barn med nevroutviklingsforstyrrelser

27
.
March
Mar 27
15:00
15:45

Bli med på å utforske effekten og kreativiteten av godt samarbeid. Gjennom ekte suksess-historier illustrerer Håvard Dyvesveen hvordan kreative løsninger har bygget bro og ledet til suksess for barn og ungdom med utfordringer.  

Du får høre direkte fra foreldre, fagpersoner og ungdom gjennom video-intervju. Få inspirasjon til nye måter å tenke om samarbeid, som kan tas med tilbake til egen praksis.

Psykologisk trygghet i tverretatlig og tverrfaglig samarbeid - en viktig suksessfaktor

27
.
March
Mar 27
16:00
16:30

Psykologisk trygghet er avgjørende for vellykket tverrfaglig samarbeid. Det legger til rette for åpen kommunikasjon, risikotaking, deling av kunnskap og kreativ problemløsning. Gjennom lederskap, feedbackkultur og målrettet teamutvikling kan organisasjoner bygge denne tryggheten og dra nytte av de mange fordelene som følger med.

Team som er trygge, presterer bedre og er mer effektive, noe som kan føre til økt innovasjon og høyere kvalitet på arbeidet. Psykologisk trygghet fremmer ikke minst også medarbeidernes trivsel og øker engasjement.

Dag 2

28
.
March
Mar 28
8:55
9:00

Nye veier til samhandling med FACT ung?

28
.
March
Mar 28
9:00
9:45

FACTung er en av de største helsepolitiske satsningene akkurat nå. Modellen er et svar på det mange rapporter har pekt på, at helsetjenestene ikke fungerer godt nok for unge med sammensatte og komplekse vansker som trenger flere tjenestersamtidig. Stine Løvereide (RBUP/Nasjonalt implementeringsteam for FACT ung) vil fortelle om modellen og si mer om hvordan FACT ung jobber med samhandling rundt unge i alderen 12-25 år.

Hvordan kan prosessledelse hjelpe oss med å gjøre det bedre sammen?

28
.
March
Mar 28
10:00
10:45

Det er vanskelig å få til effektivt samarbeid om komplekse utfordringer. Ofte er mange faggrupper involvert, det er knapt med ressurser, innbyggerens behov forsvinner i faglige diskusjoner, og de involverte har egentlig ikke tid til nok et møte. Så hva gjør du da, når du står der, og har fått ansvar for å løse disse utfordringene?

Vi mener et svar er prosessledelse. Kjernen i det vi snakker om når vi snakker om prosessledelse er å lede mennesker gjennom prosesser (et forløp) mot felles mål, på en måte som fremmer deltagelse, eierskap og kreativitet fra alle involverte. Hvilke konkrete grep kan bidra til at møter oppleves nyttige og engasjerende, og hvordan skape betingelser som gjør at i kan lykkes i samhandling på tvers?

"Prøv å forstå meg" - en psykologfaglig tilnærming til ungdom som bruker vold.

28
.
March
Mar 28
11:00
12:15

Et psykologisk perspektiv kan være nyttig inn i det i tverrfaglige samarbeidet rundt disse ungdommene. «Prøv å forstå meg» er utviklet av ATV Ung for å hjelpe ungdommen til å finne alternativer til vold. Det tas utgangspunkt i konkrete eksempler for å belyse hvordan det å få tak i ungdommen bak volden kan være en vei inn mot best mulig hjelp.

Trenger oppvekst - og helsetjeneste til barn, unge og familier en « grønn» omstilling mot økt bærekraft?

28
.
March
Mar 28
12:30
13:00

Hvordan kan vi sikre helse- og  oppveksttjenestene til barn, unge og familier i møte med at eldrebølgen treffer samfunnet?  Og hva slags muligheter kan vi skape hvis vi ser generasjonsutfordringene  samlet?

Lunsj

28
.
March
Mar 28
13:00
14:00

Barnas egen stemme - hvordan bør tverrfaglig samarbeid orgnasieres til barnas beste?

28
.
March
Mar 28
14:00
14:45

Få med deg barnas egen stemme i konferansen. Hva sier de unge selv om hvordan tjenestene bør samarbeide? Professor i samfunnsmedisin og styreleder i Forandringsfabrikken; Arild Bjørndal vil sammen med  ungdomsrepresentanter i Forandringsfabrikken avslutte konferansen.

Tidspunkt

Date

27
.
March
28
.
March
2025
Mar 27
March 28, 2025

Sted

LoCation

Scandic Oslo Airport

Konferansier

Marit Tørstad

Marit Tørstad er utdannet cand.ed., klinisk pedagog og familieterapeut. Hennes spesialfelt er psykisk helse hos barn og unge, og deres familier. Hun har lang erfaring fra barnehage, skole, PPT, BUP, helsemyndigheter og kommuner. Hun holder foredrag, veileder og underviser fagfolk innenfor alle type tjenester for barn og unge, foreldre og de unge selv. Marits foredrag inneholder alltid forskningsbasert kunnskap, rikt med praktiske eksempler, forslag til utforming av tiltak, og sist men ikke minst et humoristisk blikk på vanskelige utfordringer. Tilhørerne gir tilbakemelding om at de får verktøy til bruk i sin hverdag.

Kategorier

Categories

Utdanning
Psykisk helse
Helse og omsorg
Ledelse

Fysisk deltagelse

Konferansedeltagelse 2 dager uten overnatting.

Inkludert lunsj begge dager.

5.650,-

Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (27.–28. mars) + middag 27. mars.

1 natt på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.

7.625,-‍

Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (26.–28. mars) + middag 27. mars.

2 netter på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.

8.795,-

Dagsdeltagelse inkludert lunsj.

3.340,-

Digital deltagelse

1–4 personer - per pers

‍2.300,-

5 personer - per pers‍

2.070,-

6–10 personer - per pers

1.840,-

11–15 personer - per pers‍

1.725,-

16–20 personer - per pers‍

1.690,-

(Grupperabatt regnes ut automatisk etter hvert som du legger inn deltagere).

Flere enn 20 personer? Kontakt Ragnar Hoff på info@konferanseplassen.no.

Standplass

Trykk på "påmelding" over for å se priser.

No items found.

Terje Ogden

Professor

Les mer

Beate Elvebakk

Leder familieveiviseren

Les mer

Helge Angell-Hansen

Spesialist i klinisk pedagogikk

Les mer

Marianne Egeberg Kolobekken

Rektor

Les mer

Arild Bjørndal

Professor

Les mer

Oppdag mer