Møte med sårbare barn og unge

I samarbeid med:
Event Partners:

Hvordan arbeider vi i møte med sårbare barn og unge? Tverretatlig og tverrfaglig samarbeid er en nøkkelfaktor for å levere best mulig hjelp til barn og unge, samt deres familier. Hvordan kan vi få dette til i praksis, og hvilke gode eksempler finnes?

Starter
27
.
March
2025
Event start:
March 27, 2025
︁
Konferansen streames
Påmelding og priserRegistration and price list

Hvem er de sårbare barn og unge?

27
.
March
Mar 27
10:00
10:50

Foredraget  vil gi oss oversikt over aktuelle grupper sårbare barn og unge og hvilke utfordringer vi står overfor i møte med disse. Deres psykisk helse tilsier ofte at de takler lite motgang, blir lett stresset, er sensitiv og utfordrende i forhold til andre personer og hjelpeapparat. Hva skal til for at unge skal kunne mestre sine omgivelser på en bærekraftig måte? Bli mer robuste og få en sterkere psykisk helse?  

Foredraget vil videre gi oss et innblikk i temaene problematferd, sårbarhet og sosial kompetanse hos barn og unge. Atferdsutfordringen gir ofte et uttrykk for manglende sosial kompetanse. Foredraget legger vekt på hvordan problemene kan forebygges og reduseres gjennom mestrings- og kompetansefremmende tiltak, med en oppdatert oversikt over forebyggende og problemløsende tiltak.

Familieveiviseren

27
.
March
Mar 27
10:50
11:30

Med Oppvekstreformen og innsiktsarbeid i kommunen må man finne vi nye løsninger for å møte familier med kompliserte utfordringer.  Resultatet ble Familieveiviseren, et tverrfaglig  spleiselag.

Familieveiviserne jobber innbyggerfokusert og helhetlig  mot alle barn, unge og deres familier. Vi er en vei inn i kommunen, viser vei, samordner  tiltak og koordinerer tjenester.

Vi lytter på nye måter, vi lærer på nye måter, løser på  nye måter og leder på nye måter!

Lunsj

27
.
March
Mar 27
11:30
12:30

Voldsutsatte barn og unge

27
.
March
Mar 27
12:30
13:15

Konsultasjonsteamet ved Statens barnehus Oslo er sammensatt av hele ni fagpersoner fra ulike tjenester. Foredraget vil presentere hvordan man lykkes med tverrfaglig rådgivning til rådsøkere som er alvorlig bekymret for voldsutsatte barn og unge.

Slik finner skolen tilbake til eleven

27
.
March
Mar 27
13:30
14:15

Utagering, vold og trusler hos barn øker eksplosivt, også i skolen. Normalt vil slik oppførsel føre til konsekvenser og barn sendt til rektor, men skolen i Lørenskog har valgt en annen løsning. Skolen har  startet et prosjekt for å forebygge uro og utagering. Det fungerer så godt at forskerne har fattet interesse. Prosjektet GROM handler om gode relasjoner og godt skolemiljø. Forebyggende psykisk helsetjeneste har samarbeidet om å gjøre skolen til enda bedre forebyggende arena. Gode strukturer for tverrfaglig samarbeid er en forutsetning for å lykkes.

Kreative løsninger for å overkomme utfordringer hos barn med nevroutviklingsforstyrrelser

27
.
March
Mar 27
14:30
15:15

Bli med på å utforske effekten og kreativiteten av godt samarbeid. Gjennom ekte suksess-historier illustrerer Håvard Dyvesveen hvordan kreative løsninger har bygget bro og ledet til suksess for barn og ungdom med utfordringer.  

Du får høre direkte fra foreldre, fagpersoner og ungdom gjennom video-intervju. Få inspirasjon til nye måter å tenke om samarbeid, som kan tas med tilbake til egen praksis.

Bekymringsfullt skolefravær - tverrfaglig innsats rundt familien

28
.
March
Mar 28
11:00
11:45

Godt tverretatlig samarbeid er en avgjørende faktor for at eleven skal finne veien tilbake til skolen. Hvilke tjenester må involveres, og hvordan skape en åpen og konstruktiv prosess?

Marit Tørstad er klinisk pedagog og familieterapeut. Hun har blant annet arbeidserfaring fra skole, pedagogisk-psykologisk tjeneste, barnevern, psykisk helsevern for barn og unge i spesialisthelsetjenesten (BUP), Helsedirektoratet, samt fra tjenesteutvikling knyttet til tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i kommunen. Marit har også undervist i spesialistutdanning av leger, psykologer, og er en dyktig og etterspurt foredragsholder

Hva som virker i tverrfaglig samhandling?

28
.
March
Mar 28
12:00
12:30

Hva sier forskningen om hva som virker i tverrfaglig samhandling?

Lunsj

28
.
March
Mar 28
13:00
14:00

Barna først!

28
.
March
Mar 28
14:00
14:45

Professor, Arild Bjørndal vil avslutte konferansen med tema: barna først! 

Mer informasjon kommer

Tidspunkt

Date

27
.
March
28
.
March
2025
Mar 27
March 28, 2025

Sted

LoCation

Scandic Oslo Airport

Konferansier

Marit Tørstad

Marit Tørstad er utdannet cand.ed., klinisk pedagog og familieterapeut. Hennes spesialfelt er psykisk helse hos barn og unge, og deres familier. Hun har lang erfaring fra barnehage, skole, PPT, BUP, helsemyndigheter og kommuner. Hun holder foredrag, veileder og underviser fagfolk innenfor alle type tjenester for barn og unge, foreldre og de unge selv. Marits foredrag inneholder alltid forskningsbasert kunnskap, rikt med praktiske eksempler, forslag til utforming av tiltak, og sist men ikke minst et humoristisk blikk på vanskelige utfordringer. Tilhørerne gir tilbakemelding om at de får verktøy til bruk i sin hverdag.

Kategorier

Categories

Utdanning
Psykisk helse
Helse og omsorg
Ledelse

Fysisk deltakelse:

Uten overnatting 1000,-

Med overnatting 2000,-

Inkludert:

Lunsj alle dager, konferansebillett, goodiebag, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Digitale priser:

Enkeltbillett digital deltakelse 1000,-

Gruppepriser:

Inntil 5 deltakere 5000,-

Inntil 10 deltakere9000,-

Inntil 15 deltakere 13.000,-

Inkludert:

Tilgang til stream av alle foredrag og eventer under konferansen, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

No items found.

Terje Ogden

Professor

Les mer

Beate Elvebakk

Leder familieveilederen

Les mer

Helge Angell-Hansen

Spesialist i klinisk pedagogikk

Les mer

Marianne Egeberg Kolobekken

Rektor

Les mer

Arild Bjørndal

Professor

Les mer

Oppdag mer