Regjeringen satser på en forsterket arbeidslinje med nye muligheter innen tiltaket, hva betyr dette for oss? Veiledning av unge i AFT, karriereveiledning i møte utviklingshemmede, og hvilke muligheter og barriererer er det for personer med autisme i aft? Kan bruk av kunstig intelligens effektiviserer arbeidet for oss? Dette er noen av tema på konferansen.
Regjeringen styrker nå satsingen på flere områder innen arbeid og utdanning. Dette gjelder også innen tiltaket arbeidsforberedende trening. Tiltaket kan spille en nøkkelrolle i å løse fremtidens utfordringer på arbeidsmarkedet og bidrar til jobb og utdanningsmuligheter. Nye endringer i tiltaket gir deltakerne rom for nye muligheter, både i forholdt til jobbfastholdelse og fagbrev. Statssekretær; Per Olav Skurdal Hopsø har bekreftet at han vil åpne konferansen.
Hvordan går det egentlig i arbeidsforberedende trening? Foredraget vil gi oss et oversiktsbilde på dette. Ulf Andersen er NAVs tallelskende og engasjerte statistikksjef, med øverste ansvar for at tallene i offisielle statistikker er korrekte. Statistikksjefen er opptatt av hva tallene kan fortelle oss for å oppnå økt innsikt og kunnskap om trender, utfordringer og muligheter.
Muligheten til å delta i arbeidslivet har stor betydning for oss alle, også for personer med nedsatt funksjonsevne. Men å finne sin «hylle» i arbeidslivet kan være krevende. Hvilke metoder og verktøy har vi for å kunne gi tilfredstillende og etisk forsvarlig karriereveiledning til denne målgruppen? Hvilke tilpasninger til eksisterende karriereveiledningsverktøy må gjøres og som tar høyde for målgruppens utfordringer med å kunne løse komplekse problemer eller ta vanskelig avgjørelser uten hjelp fra andre? Og hva må til av samarbeid og nettverksjobbing for å sikre helhetlige tjenester?
Hvordan kan AFT-veilederen bistå arbeidstaker og arbeidsgiver etter formidling gjennom AFT? Hva sier NAV’s regelverk og hvordan kan en metodisk jobbe for å styrke arbeidstakers og arbeidsgivers utholdenhet.
Stadig flere unge deltakere med psykiske lidelser og sosiale utfordringer kommer inn i AFT. Hvordan kan vi endre oss og vår tilnærming til denne gruppen slik at vi kan hjelpe de på best mulig måte? Nordtro har tiltaket AFT ung, som er et tilbud til personer mellom 18.-30. år som trenger hjelp til å starte en utdanning eller finne en tilrettelagt jobb. Bedriften kan vise til sterke resultater fram til 2024. Få med deg et foredrag som gir oss et innblikk i hvordan Nordtro arbeider og skreddersyr sine løp for denne målgruppen?
Unge med psykisk lidelser kan ofte havne i en "offerrolle" hvor man nærmest kun etterlyser hjelp fra omgivelsene. Hva skal til for å bygge en karakter hos unge med psykiske lidelser der de blir selvhjulpne, blir mer robuste og sterkere i seg selv?
Foredragsholder, Linda Øye er gründer og eier av selskapet "fra offer til kriger". I tiltaket har de 18 deltakere ( krigere) i AFT. Linda har selv erfart å ha langvarige psykiske problemer og behovet for hjelp til å komme seg videre. Hun vil dele foredraget fra "offer til kriger" med utgangspunkt i sin egen biografi og deres arbeid med deltakere i AFT.
Linda Øye pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger til å klare, da hun har jobbet seg fra å være varig ufør, til i dag å drive sitt eget firma med flere ansatte. Linda er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk som alle kan kjenne seg igjen i. Identitet og holdninger er noe hun har høyt fokus på i sitt arbeid. Linda Øye har evne til å nå ut bredt. Alt fra ansatte og ledelse til mennesker som strever i livene sine.
Hun har vært kåret til Årets lyspunkt i 2009, fått Bragdprisen 2017, vunnet konkurranse i Slam 2018, samt kåret til Årets ildsjel av Talerlisten i 2021 blant 650 talere.
Da er det tid for god mat og nettverksbygging. Hotellets 3- retters middag blir servert.
Hva er det næringslivet søker etter av arbeidskraft og hvordan kan AFT veiledere levere her? Foredragsholder vil deler innsikter og historier fra sin hverdag som AFT-veileder. Hva er det arbeidsgivere ser etter? og hvordan kan veiledere "selge" og kommunisere kandidatenes styrker, og samtidig poengtere viktigheten av god jobbmatch, for å skape varige resultater.
Foredraget vil legge vekt på følgende områder:
· Bedriftens ønsker:
· Kommunikasjon som nøkkel:
· Jobbmatch i praksis
· Casestudier fra vellykket jobbmatching
Mennesker med Asperger/autismespekterdiagnoser, står oftest utenfor arbeidslivet, til tross for at de ofte har kvaliteter og kompetanse som etterspørres i arbeidslivet. Mange faller også av i utdanningsløpet. Flertallet har også tilleggsdiagnoser, som f. eks. ADHD og ulike psykiske lidelser. For å kunne lykkes med å inkludere disse menneskene i utdanning og arbeid, trengs det grunnleggende kompetanse om diagnosen, og ikke minst kjennskap til hvordan den gir seg utslag hos den enkelte gjennom en stor variasjon av styrker og utfordringer.
Foredraget vil tar for seg følgende tema:
Er du nysgjerrig på bruk av kunstig intelligens (KI) i jobben som veileder i AFT?
I dette foredraget får du kunnskapen du trenger for å komme skikkelig i gang. Du får praktiske tips til hva du kan bruke KI til for å effektivisere skrivingen, og du lærer hva som skal til for å få gode svar. Du lærer også noe om hvilke forholdsregler du bør ta, og hva KI ikke kan hjelpe deg med.
Konferansedeltagelse 2 dager uten overnatting.
Inkludert lunsj begge dager.
5.620,-
Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (2.–3. juni) + middag.
1 natt på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.
7.625,-
Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (1.–3. juni) + middag.
2 netter på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.
8.795,-
Dagsdeltagelse inkludert lunsj.
3.340,-
1–4 personer - per pers
2.300,-
5 personer - per pers
2.070,-
6–10 personer - per pers
1.840,-
11–15 personer - per pers
1.725,-
16–20 personer - per pers
1.690,-
(Grupperabatt regnes ut automatisk etter hvert som du legger inn deltagere).
Flere enn 20 personer? Kontakt Ragnar Hoff på info@konferanseplassen.no.
Trykk på "påmelding" over for å se priser.