Skolelederkonferansen 2025

I samarbeid med:
Event Partners:

Konferansen setter fokus hvordan skoleledelsen håndterer de utfordrende områdene i skolen. Hvordan møte en kultur der det er vanskelig å sette grenser og stille krav, både til foreldre, elever og ansatte? Hvordan arbeider skolen med aggressive elever, vold og bekymringsfullt skolefravær? Kan statsforvalteren være en støttespiller i vanskelige saker som skolen har utfordringer med?

Starter
1
.
April
2025
Event start:
April 1, 2025
︁
Konferansen streames
PåmeldingRegistration and price list

Ledelse - en balansekunst

1
.
April
Apr 1
10:00
10:30

Oppvekstsektoren er avgjørende viktig. Er du leder i barnehage eller skole, skal du vite at du utgjør en forskjell! Vi er Norges viktigste ledere og vi skal (bokstavelig talt) forme fremtiden. Vi forvalter Norges viktigste jobber, i Norges mest komplekse organisasjoner. Har du god balanse?

Mona Søbyskogen fra skolelederforbundet åpner konferansen.

Hvordan teknologien påvirker og forandrer oss

1
.
April
Apr 1
10:45
11:45

Robert har i 8 år sittet som finans- og helsebyråd i Oslo (Norges største skoleeier) med overordnet ansvar for digitaliseringen av hovedstaden. Før Robert gikk til politikken i 2015, satt han i 15 år som konserndirektør i mediaselskapet Schibstedt. Her har han hatt et sentralt ansvar for den digitale transformasjonen fra et papir-avishus til et globalt anerkjent digitalt mediaselskap. I mars 2000 var Robert en del av en liten gruppe som lanserte finn.no i Norge – og hadde senere ansvaret for å eksportere konseptet til 36 land på alle verdens kontinenter.

Vold i skolen

1
.
April
Apr 1
12:00
13:00

Hordan kan en lærer forstå, ivareta og jobbe med aggressive elever? Og hva kan ledelsen i skolen bistå med av støtte og tilrettelegging for å få til denne jobben?

Aggresjon kan forstås som uttrykk for ulike underliggende følelser hos elever. Disse følelsene savner et tilgjengelig sinn. Kan fellesskapet være en "medhjelper" i lærerens forsøk på vise seg som en person med et tilgjengelig sinn?

Lunsj skoleledelse

1
.
April
Apr 1
13:00
14:00

Fra servicebedrift til faglig autoritet

1
.
April
Apr 1
14:00
15:45

Vi har fått en kultur der det er vanskelig å sette grenser og stille krav. Foreldre strever med å sette grenser for barna, lærerne strever med skyhøye krav fra foreldre, og skoleledere skal håndtere krav fra både elever, foreldre og ansatte. Skolelederen setter standarden og er en rollemodell. Hvordan tenke klokt om rollen slik at man legger til rette for vekst og utvikling både hos voksne og barn – og samtidig tar vare på seg selv?

Forebygging på nett - hvordan møte de unge der de er?

1
.
April
Apr 1
16:00
16:30

Som leder for Nettpatruljen Oslo har Anne Katrin Storsveen Oppegaard lang erfaring med kriminalitetsforebyggende arbeid på nett, med fokus på barn og unge. Gjennom dialog og tilstedeværelse på digitale plattformer jobber hun for å øke digital trygghet, forebygge kriminalitet og styrke unges digitale dømmekraft. Nettpatruljen Oslo samarbeider tett med ulike aktører for å skape et tryggere digitalt miljø og dele kunnskap om hvordan vi best kan møte fremtidens utfordringer.

Dag 2 velkommen til konferansen

2
.
April
Apr 2
8:55
9:00

Skolevettregler for et trygt skolemiljø

2
.
April
Apr 2
9:00
9:45

Hvordan skal vi beskytte elever mot krenkelser og mobbing, og samtidig ivareta personalet på skolen?  Statsforvalteren har ansvar for å ivareta rettssikkerheten til blant annet elever i skolen. Ny opplæringslov har trådt i kraft,  det medfører noen endringer i statsforvalterens rolle, blant annet når det gjelder skolemiljøsaker, omtalt i kapittel 12 (tidligere kapittel 9A).

Seksjonssjef Kjersti Botnan Larsen hos Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus er opptatt av at statsforvalteren skal være en støttespiller. Hun loser oss gjennom endringene og deler noen tanker om hva den nye loven vil ha å si for samarbeidet mellom statsforvalter og skoleeier.

Skoleledelse - en urias post?

2
.
April
Apr 2
10:00
10:45

Konstruksjonen av en nye skolelederrolle er sentral i de store internasjonale reformvindene som har blåst verden over de siste tiårene. I Norge har vi også mottatt og oversatt disse utdanningspolitiske ideene og utformet nye skolelederroller i norsk skole. Bevegelsen kan oppsummeres som en endring fra ideen om rektor som den fremste blant likemenn til Kunnskapsløftets ide om et sterkt og  kraftfullt lederskap. Men hva inneholder ideen om skoleledelse? Hvilke skolelederroller finnes i norsk skole i dag? Hva forventes av rollen og er dette forventninger som det mulig å leve opp til? Og hvis ikke, hva skal en da gjøre?

Bekymringsfullt skolefravær - et kommunalt ansvar som kan løses

2
.
April
Apr 2
11:00
11:30

Skolevegring er blitt et nasjonalt problem som kan være vanskelig å løse. Allikevel er dette et ansvar som ligger på skolene og oppfølgingsapparatet. Hvordan arbeider Lillestrøm kommunes ledelse for at alle barn og unge skal være på skolen i Lillestrøm? Få med deg et praksisnært foredrag om ledelse i forhold til bekymringsfullt skolefravær.

Dagfinn Cock er direktør for oppvekst i Lillestrøm Kommune.

Lunsj skoleledelse

2
.
April
Apr 2
11:30
12:30

Skoleledelse i håndtering av kriser

2
.
April
Apr 2
12:30
13:15

Samfunnet vårt blir stadig mer komplekst preget av raske endringer og store utfordringer. Skoleledere er i frontlinjen med å lede og navigere gjennom ulike kriser som påvirker skolen. Foredraget vil presentere fire sentrale dilemmaer som skoleledere står overfor i kriser, og reflektere rundt hvilken ledelse som synes å virke i håndtering av slike situasjoner. Videre vil foredraget se på hvordan vi kan legge til rette for skoleorganisasjoner som er forberedte for tiden vi lever i, og hvordan vi kan bygge en bærekraftig kultur som er i stand til å tåle komplekse utfordringer.

Paneldebatt

2
.
April
Apr 2
13:30
14:15

Vi inviterer til paneldebatt. Hvordan ser fremtidens skole og skoleledelse ut? Hva blir de viktigste utfordringene? Er det den digitale utviklingen, eller de relasjonelle "flokene"? Hvordan kan skoleledere benytte samarbeidspartenere og støttesytemet rundt til å skape trygge skolemiljøer for elever og personale?

Tidspunkt

Date

1
.
April
2
.
April
2025
Apr 1
April 2, 2025

Sted

LoCation

Scandic Oslo Airport

Konferansier

Marit Tørstad

Marit Tørstad er utdannet cand.ed., klinisk pedagog og familieterapeut. Hennes spesialfelt er psykisk helse hos barn og unge, og deres familier. Hun har lang erfaring fra barnehage, skole, PPT, BUP, helsemyndigheter og kommuner. Hun holder foredrag, veileder og underviser fagfolk innenfor alle type tjenester for barn og unge, foreldre og de unge selv. Marits foredrag inneholder alltid forskningsbasert kunnskap, rikt med praktiske eksempler, forslag til utforming av tiltak, og sist men ikke minst et humoristisk blikk på vanskelige utfordringer. Tilhørerne gir tilbakemelding om at de får verktøy til bruk i sin hverdag.

Kategorier

Categories

Ledelse
Utdanning
Psykisk helse

Fysisk deltagelse

Konferansedeltagelse 2 dager uten overnatting.

Inkludert lunsj begge dager.

5.620,-

Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (1. til 2. april) + middag 1. april.

1 natt på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.

7.625,-‍

Konferansedeltagelse 2 dager med overnatting (31. mars til 2. april) + middag 1. april.

2 netter på hotell inkl. frokost. Lunsj begge dager.

8.795,-

Dagsdeltagelse inkludert lunsj.

3.340,-

Digital deltagelse

1–4 personer - per pers

‍2.300,-

5 personer - per pers‍

2.070,-

6–10 personer - per pers

1.840,-

11–15 personer - per pers‍

1.725,-

16–20 personer - per pers‍

1.690,-

(Grupperabatt regnes ut automatisk etter hvert som du legger inn deltagere).

Flere enn 20 personer? Kontakt Ragnar Hoff på info@konferanseplassen.no.

Standplass

Trykk på "påmelding" over for å se priser.

No items found.

Robert Steen

Adm. direktør i bygghåndverk Norge og juryleder Ibelinprisen

Les mer

Simon Malkenes

Lektor, forsker og sakprosaforfatter

Les mer

Kjersti Beate Welle

Rektor, lærer og Phd. stipendiat

Les mer

Dagfinn Cock

Direktør Oppvekst

Les mer

Oppdag mer