IPS og arbeid med støtte

I samarbeid med:
Event Partners:

Hva fungere i IPS og hva bør vi endre på - hva sier resultatene? Island bekjemper ungt utenforskap gjennom IPS gjennom et sterkt samarbeid med Næringslivet og andre partnere, "Naturlig støtte" og IPS ung bidrar til bedre muligheter for fast ansettelse og jobbfastholdelse, hva handler dette om? og hva har jobbspesialisten bidratt med her? Dette er noen av temaet på årets konferanse.

Starter
25
.
November
2024
Event start:
November 25, 2024
︁
Konferansen streames
Påmelding og priserRegistration and price list

IPS nestor åpner konferansen

25
.
November
Nov 25
10:00
11:30

Miles Rinaldi er invitert til å åpne konferansen. Han er regnet som en IPS nestor internasjonalt. Rinaldi er sjef for Recovery & Social Inclusion ved et av de store offentlige helseforetakene i London, South West London and St. George’s.

Lunsj

25
.
November
Nov 25
11:30
12:30

Arbeid- glede eller byrde?

25
.
November
Nov 25
12:30
13:00

Vi ser en klar økning i sykefravær og uførhet grunnet psykiske lidelser. Samtidig går debatten; er arbeid helsebringende eller helseskadelig? Bør de som står utenfor arbeidslivet møttes med strengere krav eller mer omsorg? Nyere forskning og tjenesteutvikling gir oss en vei ut av disse retoriske grøftene, i retning av en større arbeidsdeltagelse til det neste for både individer og samfunn.

IPS og Arbeid med støtte – Hva sier tallene og resultatene?

25
.
November
Nov 25
13:15
14:15

Ulf Andersen er NAVs tallelskende og engasjerte statistikksjef, med øverste ansvar for at tallene i offisielle statistikker er korrekte. Ulf er opptatt av hva tallene kan fortelle oss, og leter stadig etter nye måter å sette sammen tall på, for å oppnå økt innsikt og kunnskap om trender, utfordringer og muligheter.

Island bekjemper utenforskap gjennom IPS og arbeidsrettet rehabilitering

25
.
November
Nov 25
14:30
15:30

Utsatt ungdom på Island har vært utfordrende. Bekymringen er spesielt på økning av rusmisbruk og store psykisk helseutfordringer. Dette fører til depresjon, økt medisinering og isolasjon fra arbeidslivet. Dette har Island gjort noe med. Gjennom implementering av IPS og arbeidsrettet rehabilitering har arbeidet med utenforskap gitt gode resultater. Adm. direktør i jobbrehabiliteringssentret VIRK på Island vil dele sine erfaringer og metodevalg i forhold til sine målgrupper.

"Naturlig støtte" gir bedre overgang til ansettelse og jobbfastholdelse

25
.
November
Nov 25
15:45
16:45

«Natural Supports» har fått internasjonal oppmerksomhet. Arbeidsinkludering understreker betydningen av natural support i virksomheter. Denne typen støtte blir gitt av aktører på arbeidsplassen, og inkluderer både organiserte trenings- og opplæringsprogrammer, individuell tilpasning, formell og uformell kvalifisering, kompetanseutvikling, samt sosial støtte.

Faglitteraturen oppsummerer at naturlig støtte gir bedre overgang til ansettelse og jobbfastholdelse. Til tross for at naturlig støtte alltid har vært et sentralt aspekt i internasjonal Supported Employment (SE), er dette et område som fortsatt er underutviklet innenfor norsk SE-praksis. Øystein Spjelkavik vil dele perspektiver og erfaringer fra FoU-prosjekter knyttet til naturlig støtte, som han har ledet sammen med sine kolleger de siste årene.

IPS ung bidrar til økt arbeidsdeltakelse - Hva har jobbspesialisten bidratt med?

26
.
November
Nov 26
10:00
10:45

Arbeidsforskningsinstituttet ved OsloMet har gjennomført en ny evaluering av IPS ung. Evalueringen hadde som hovedmål å undersøke om IPS ung fungerer i tråd med opprinnelige intensjoner, samt å øke forståelsen av hindringer og suksesskriterier for måloppnåelse. Noe sentrale spørsmål vil bli presentert på konferansen:

  • Bidrar IPS ung til øke arbeidsdeltakelse?
  • I hvilken grad har jobbspesialisten har hjulpet dem med å komme i jobb og utdanning?
  • Jobbspesialistene opererer mellom Nav og Helse - hvilke utfordringer har dette gitt med hensyn til ulike faglige tradisjoner, resultatkrav og mål? 
  • Samarbeid med skolesektoren er utfordrende - Hva har vært vanskelig her? 

Nytt prosjekt! RecoVRy - å mestre vanskelige situasjoner med VR

26
.
November
Nov 26
11:00
11:45

RecoVRy er et nytt forsknings- og innovasjonsprosjekt der man utvikler og tester et eget VR-program for personer med psykoselidelser. Hvorfor VR? - Programmet lar deg trene på å mestre utfordrende hverdagslige situasjoner. Forskning har vist at eksponering med VR-teknologi har god effekt ved behandling av psykiske lidelser, deriblant psykose. VR gjør det mulig å trene på utfordrende situasjoner som kan virke spesielt skremmende for personer med psykoselidelser. Slik kan man gradvis bygge mestring og oppnå økt handlingsrom i hverdagen. Prosjektet har allerede prøvet ut følgende områder med tilbakemeldinger fra deltakerne:

RecoVRy - NAV: Tren på å gjennomføre et møte med saksbehandleren din hos NAV. Samtalen gjøres naturtro og dynamisk ved hjelp av kunstig intelligens.

RecoVRy - Jobbintervju: Øv deg på å gå på jobbintervju. Gjennomfør livaktige samtaler med en virtuell intervjuer drevet av kunstig intelligens.

RecoVRy - Presentasjon: Øv deg på å holde presentasjoner eller delta på forelesninger. Tilpass antall tilskuere og størrelsen på auditoriet.

RecoVRy er ledet av Oslo universitets-sykehus, i samarbeid med OsloMet, Universitetet i Oslo, University of Oxford og Fornix.

Tidspunkt

Date

25
.
November
26
.
November
2024
Nov 25
November 26, 2024

Sted

LoCation

Scandic Oslo Airport

Konferansier

Elaine Bloom

Elaine Bloom står bak www.karrierehelse.no – Karrierehelse skaper morgendagens arbeidsliv, og hun driver selskapet www.elainebloom.no – fra usikkerhet til klarhet, ro og mening. Hun er sertifisert innenfor nevrovitenskap spisset mot leder- og organisasjonsutvikling fra MIT Sloan. Hun har en mastergrad i karriereveiledning, er utdannet pedagog og sertifisert master Coach. Elaine brenner for en helhetlig tilnærming til karriereveieldning, og er særlig opptatt av karrierehelse. Hun er en svært ettertraktet karriereveileder, foredragsholder og fasilitator. Hun er tidligere avdelingsleder med resultat, personalansvar og driftsansvar, samt tidlgiere fagansvarlig leder og prosjektleder med fokus på karriereutvikling. Hun har bred erfaring i arbeide med nedbemanning, omstilling og organisasjonsutvikling. Elaine har jobbet nasjonalt og internasjonalt med flere tusen mennesker i alderen 16-64 år fra over 71 land, og mangfold, inkluderingskompetanse, sosial rettferdighet og fellesskap står sentralt i hennes arbeid. Elaine er fag- og utviklingsansvarlig for karriereveieldning på Universitet i Oslo, og jobber bl.a. med et spennende prosjekt ved Karrieresenteret ved Universitet i Oslo. Innovative og unike karrierestøtte som integreres som en del av studentenes utdanningsløp er under utvikling. Hun står for øvrig bak podkasten "Karriereveiledning med Elaine". Har YouTubekanalen «Karrieretips med Elaine», og er kjent fra serien "Karriereveilederen" fra NRK Nett TV

Kategorier

Categories

Arbeid og velferd
Psykisk helse
Helse og omsorg
Utdanning

Fysisk deltakelse:

Uten overnatting 1000,-

Med overnatting 2000,-

Inkludert:

Lunsj alle dager, konferansebillett, goodiebag, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Digitale priser:

Enkeltbillett digital deltakelse 1000,-

Gruppepriser:

Inntil 5 deltakere 5000,-

Inntil 10 deltakere9000,-

Inntil 15 deltakere 13.000,-

Inkludert:

Tilgang til stream av alle foredrag og eventer under konferansen, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

No items found.
Under planlegging ...

Oppdag mer